Přejít k hlavnímu obsahu

Sbírka pro Ukrajinu stále pokračuje

V Chomutově neupadá vlna solidarity s válkou zasaženou Ukrajinou. V Chomutově tak pořád v permanenci dvě sběrná místa, která jsou zřízena pro příchozí občany Ukrajiny, a to v Sociálním centru Kamínek (Školní pěšina 5249, Chomutov) a v Charitě Most, (Pod Břízami 5321, Chomutov – bývalý Telecom).

„Na základě solidarity obyvatel Chomutova, kteří mi stále volají s dotazy, s čím je potřeba v současné době pomoci, ráda informuji, že sběrná místa v Chomutově stále fungují,“ uvádí Jana Hronová, chomutovská koordinátorka pomoci uprchlíkům.

Humanitární pomoc pro uprchlíky z Ukrajiny je stále nutná, ve skladech dochází potraviny i drogistické zboží.

„Lidé mohou každé pondělí a středu od 10 do 16 hodin nosit potraviny jako jsou omáčky a polévky v pytlíku, těstoviny, rýže, konzervy, mléka, cukry, sunar, kaše pro děti, kojenecké výživy, přesnídávky, ovesné vločky, sladkosti pro děti. Dále také hygienické potřeby – šampony, sprchové gely, tekutá mýdla, zubní pasty, zubní kartáčky, prášky a gely na praní, jary na nádobí, vložky, tampony, vlhčené ubrousky, houbičky na mytí nádobí, kondicionéry, pleny pro děti, dětské šampony, olejíčky pro miminka,“ vyjmenovává Hronová to, co příchozí nejvíce potřebují.

Sběrná místa, která jsou v Chomutově zřízena pro příchozí občany Ukrajiny, jsou dvě, a to v Sociálním centru Kamínek (Školní pěšina 5249, Chomutov) a v Charitě Most, (Pod Břízami 5321, Chomutov – bývalý Telecom) a jejich otevírací doba je pondělí a středa od 10:00 do 16:00 hod.