Přejít k hlavnímu obsahu

V červnu započne rekonstrukce komunikace v ulici Dr. Janského

Od 15. června začne rekonstrukce stávajících komunikací v ulici Dr. Janského a měla by trvat do 3. srpna. Budou provedeny úplné i částečné uzavírky ulice. Mimo rekonstrukcí vozovek bude součástí prací i rekonstrukce veřejného osvětlení a vybudování nových úseků chodníků.

„V ulici Dr. Janského v Chomutově, v úseku mezi ulicemi Spořická a Edisonova, je navržena celková výměna konstrukčních vrstev vozovky. V rámci stavby budou vybudovány krátké úseky chodníků a dále bude také provedena rekonstrukce veřejného osvětlení. Návrh stavby vychází ze současného stavu a zásadně nemění jeho využití. Rozsah komunikace zůstane stejný. Nově budou doplněny krátké úseky chodníků. Stávající plochy pro parkování, vjezdy a přístupy na sousední pozemky zůstanou také zachovány,“ vysvětluje Stanislav Říha, referent strategického plánování magistrátu města Chomutova. 

Od 15. června 2023 bude provedena úplná uzavírka ulice Dr. Janského, která potrvá čtyři dny. Započne frézování stávajícího povrchu vozovky. Dále 19. června se bude uzavírka týkat první poloviny ulice Dr. Janského, která je blíže k nemocnici. Zde bude prováděna rekonstrukce povrchů včetně veřejného osvětlení. V pondělí 10. července se uzavírka přesune do druhé poloviny ulice. Poslední fáze rekonstrukce bude časově od 29. července do 3. srpna letošního roku. V této fázi bude provedena pokládka finálních asfaltových povrchů.