Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutov opraví komunikaci procházející velkými sídlišti. První etapu zahájí už letos v létě.

Chomutovští radní vyhlásili zadávacího řízení k obnově povrchu komunikací v ulici Březenecká a také Pod Strážištěm. Fakticky tím zahájili úvodní etapu obnovy celé klíčové komunikace, která vede skrz velká chomutovská sídliště. Plánem města je opravit v následujících letech všechny úseky mezi sídlišti Březenecká a Písečná.

V první etapě projektu budou obnoveny povrchy v ulicích Březenecká a Pod Strážištěm. Jedná se o obnovu asfaltových krytů komunikací, stávajících zálivů nástupišť MHD a přechodových ostrůvků. Součástí díla bude taktéž příprava infrastuktury v podobě položení chrániček metropolitní sítě a nového veřejného osvětlení. Předpokládaná hodnota této etapy je kolem 25 milionů korun.
„Obnova hlavní sídlištní komunikace je prioritou současného vedení města. V každém dalším roce chceme pokračovat navazující etapou tak, aby byla silnice od Březenecké až po Písečnou pohodlná pro řidiče a bezpečná pro chodce,“ uvádí David Dinda, náměstek primátora, který má v gesci rozvoj a investice města.
Aktuálně bude probíhat tendr na zhotovitele tohoto projektu. V květnu by město chtělo již podepsat smlouvu s vítězným uchazečem a od léta do konce roku pak práce realizovat.