Přejít k hlavnímu obsahu

Pro projekty navržené v participativním rozpočtu města Chomutova hlasovalo celkem 2 169 lidí

Do hlasování o návrzích na vylepšení města se v letošním ročníku zapojilo přes dva tisíce občanů. Z osmnácti návrhů se bude realizovat devět. Navrátí se dvě sochy na budovu městského divadla nebo například vznikne relaxační zóna v okolí Základní školy Kadaňská.

V letošním 5. ročníku participativního rozpočtu občané udělili 12 256 kladných hlasů. Do pěti miliónové alokace se vešlo devět projektů. „Návrhy splňující minimální počet hlasů, které se nevešly do částky pěti miliónů korun, budou vedeny jako projektové záměry pod čarou a v případě úspory z realizace vybraných akcí budou zařazeny k realizaci dodatečně,“ vysvětluje Tereza Rödlingová, koordinátorka participativního rozpočtu. 

Projekty, které budou realizovány, jsou Oživení prostoru kolem fontány v parku, Propojení turistických stezek z Březenecké ulice k zooparku, Lavičky pro Chomutov, Vylepšení autobusového nádraží v Chomutově, Venkovní stoly pro stolní tenis v areálu Domovinka, Navrácení dvou soch na budovu městského divadla, Relaxační zóna v okolí ZŠ Kadaňská, Zpevnění vychozené cesty u ZŠ Heyrovského a také Mobilní skatepark.