Přejít k hlavnímu obsahu

V Chomutově vznikl nový Fitpark

Mezi řekou Chomutovkou a Bezručovo ulicí v Chomutově vznikl fitpark pro seniory, dospělé a děti starší čtrnácti let. Tvoří ho fitness stroje speciálně navržené pro silové a relaxační cvičení a také pétanque hřiště. Dne 19. prosince 2022 byl park slavnostně otevřen pro širokou veřejnost. Toto fitness hřiště město Chomutov vybudovalo na základě podnětu od občanů v rámci participativního rozpočtu Společně tvoříme Chomutov.

„Instalovalo se zde 5 fitness strojů, které jsou vždy dva na jednom sloupu, takže si spolu cvičící mohou povídat, najednou si zde zasportuje až 10 osob. Do prostoru se nově zhotovila i přístupová cestička z mlatového povrchu a pétanque hřiště. Starší občané určitě ocení komfortní lavičky s područkami a s takovou ergonomií pro snazší usedání a vstávání. V oblouku za lavičkami u velké lípy byly vysázeny trsy okrasných travin, které na jaře dokreslí klidový prostor,“ komentuje Tereza Rödlingová, projektová manažerka z odboru rozvoje a investic.

Při slavnostním otevření hřiště bylo poděkováno navrhovatelkám, paní Šmídové a paní Furiakové, které tento nápad podaly do participativního rozpočtu Společně tvoříme Chomutov.

„Cílem projektu bylo vybudovat zde aktivní a zároveň odpočinkové místo zejména pro seniory, kteří bydlí v okolí Horní vsi nebo v domě s pečovatelskou službou Merkur. Cílem je udržet seniory co nejdéle vitální a fit. Hřiště je ale také zcela funkční pro trénink dospělých či starších dětí,“ dodává Tereza Rödlingová.

Projekty vzešlé z návrhů občanů v rámci tak zvaného participativního rozpočtu, který nese název Společně tvoříme Chomutov, se realizují již od roku 2017 a díky němu bylo dokončeno již více než 40 projektů.

Od 16. ledna 2023 přijímá město Chomutov další nápady od svých občanů do již pátého ročníku participativního rozpočtu. Příjem nových návrhů bude otevřen až do 26. února 2023. Veškeré informace o projektu naleznou občané na webu www.naschomutov.cz nebo si mohou požádat o termín konzultace návrhu u koordinátorky projektu, Ing. Terezy Rödlingové, na telefonu 474 637 490, případně e-mailem na adrese t.rodlingova@chomutov.cz.