Přejít k hlavnímu obsahu

Zastupitelstvo města Chomutova zvolilo na svém posledním zasedání nového primátora a také jeho druhého náměstka

Poslední jednání zastupitelstva města, které se konalo v pondělí 16. září, rozhodlo o novém primátorovi Chomutova, kterým se stal JUDr. Milan Petrilák, dříve bývalý druhý náměstek primátora a jeho pozici získal Ing. Pavel Tůma, dlouholetý zastupitel města.

Zastupitelstvo statutárního města Chomutova se sešlo 16. září v budově starobylé radnice, aby rozhodlo o novém složení vedení města. Veřejně odhlasován byl Milan Petrilák, který zastával necelý rok pozici druhého náměstka primátora města. „Chtěl bych Vám všem moc poděkovat. Chci poděkovat za to, že jste všichni projevili svůj názor na mou osobu svým hlasováním a samozřejmě děkuju těm, kdo mě dnes volili,“ řekl po zvolení Petrilák.

Pozice druhého náměstka byla volena na stejném zasedání zastupitelstva. Navrhovaný Pavel Tůma byl tak dne 16. 9. zvolen do pozice druhého náměstka primátora. „Všichni zde jsme z Chomutova. Vždy jsme spolu diskutovali konstruktivně a dobře a vždy jsme se snažili, dosáhnou výsledku, který by byl pro všechny férový. Já jenom doufám, že v tom i nadále budeme pokračovat,“ okomentoval své zvolení Tůma.

Během jednání byly také rozděleny gesce všech členů vedení města. Primátor Milan Petrilák má nyní ve svých gescích Odbor ekonomiky, Odbor rozvoje a investic, Odbor životního prostředí, Odbor interní audit, Jednotku sboru dobrovolných hasičů města Chomutova, Městské lesy Chomutov, p.o., Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s., CHOMUTOVSKOU BYTOVOU a.s. a Technické služby města Chomutova, p.o. První náměstek primátora Mgr. Milan Märc byl pověřen organizací Odboru sociálních věcí, Odboru školství, Odboru vnějších vztahů, Sociálních služeb Chomutov, p.o. a Chomutovské knihovny, p.o. Nově zvolený druhý náměstek primátora Pavel Tůma bude zpravovat Odbor majetku města, Odbor informačních technologií, Teplo Chomutov s.r.o., Zoopark Chomutov, p.o. a také KULTURU A SPORT CHOMUTOV s.r.o.