Přejít k hlavnímu obsahu

Z důvodu nepříznivých povětrnostních podmínek město Chomutov ukončuje vánoční trhy a přidává se ke státnímu smutku 23. prosince

Město Chomutov v rámci nepříznivých povětrnostních podmínek ukončuje ve dnech 22. a 23. prosince vánoční trhy v Městském parku. Skutečnost, která se stala na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, zasáhla nejen hlavní město, ale celou Českou republiku. Všechny akce, které byly naplánované na 23. prosince tohoto roku se také ruší. Pietním místem pro vyjádření soustrasti rodinám obětí bude Sloup Nejsvětější Trojice na náměstí 1. máje.

Také město Chomutov zasáhla tragická zpráva o událostech na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Tímto by město chtělo vyjádřit upřímnou soustrast rodinám a přátelům obětí této srdce rvoucí události. „Všichni tady jsme myšlenkami s rodinami obětí tragédie v hlavním městě Praze. Na chomutovské radnici bude z rozhodnutí vedení města vlát státní vlajka na půl žerdi. Touto zprávou chceme také ukončit všechny kulturní či sportovní akce, které připadají na pátek 22. prosince a na sobotu 23. prosince. Během státního smutku budeme rádi, když s námi občané navštíví pietní místo u Trojičního sloupu na náměstí 1. máje,“ řekl Marek Hrabáč, primátor města Chomutova.

Uzavření vánočních trhů v Městském parku je také realizováno z důvodů nepříznivých povětrnostních podmínek, které můžou ohrozit jeho návštěvníky. „V areálu na Zadních Vinohradech dnes spadl ozdobený vánoční strom.  V těchto situacích nechceme nic podcenit, a tak jsme učinili rozhodnutí, že vánoční park i Ledovou arénu bude nejlepší uzavřít z důvodu bezpečnosti, a to s okamžitou platností od dnešního dne 22. prosince. Prosíme také o zvýšenou opatrnost při pohybu ve městě či právě v parku vzhledem k stále sílícímu větru,“ okomentoval Milan Märc, náměstek primátora města.

Doporučujeme také všem soukromým subjektům, aby řádně zvážily konání jakékoli sportovní či kulturní události na území města Chomutova a v jeho okolí. Děkujeme za pochopení.