Přejít k hlavnímu obsahu

V květnu se v Chomutově představí s novocirkusovým programem Cirkus BASE

Centrum pro nový cirkus postaví v Chomutově na bývalém fotbalovém hřišti u Městského parku cirkusovou vesničku Cirkus BASE. Kulturně-vzdělávací projekt, který vzniká ve spolupráci s cirkusovou školou Trondheim kulturskole, představí nový cirkus a jeho disciplíny veřejnosti. Cirkus zde bude otevřen od 5. do 13. května.

Projekt Cirkus BASE je vyústěním třináctileté praxe Centra pro nový cirkus, které pořádá veřejné cirkusové kurzy pro děti a dospělé, vzdělává pedagogy a lektory v cirkusové pedagogice. „V rámci tohoto cirkusu si děti i dospělí osahají všechny cirkusové disciplíny v otevřených a plně vedených workshopech. Vedle toho chystáme premiéry i reprízy představení převážně českých umělců a spolupráci s místními školami,“ vysvětluje Šárka Maršíková, umělecká ředitelka CIRQUEONu.

Tato jedinečná akce nabídne svým návštěvníkům novocirkusová představení, workshopy žonglování, pozemní i vzdušnou akrobacii, provazochodectví, parkouru i školní lekce projektu TěloCIRK, který zpestřuje hodiny tělocviku cirkusovými prvky. V neděli 7. května se ve spolupráci s tímto cirkusem uskuteční také i 6. akce Rodinného zápolení, která ponese název Zkus cirkus.

Většina představení se odehrají pod širým nebem a budou pro diváky zdarma. Na workshopy, ale i na představení, která se odehrají v šapitó, je potřeba si zakoupit vstupenku na webových stránkách www.cirkusbase.cz.