Přejít k hlavnímu obsahu

V Chomutově vznikly tři nové ulice

Na posledním zastupitelstvu města Chomutova dne 20. listopadu letošního roku se schválily tři nové názvy pro nově vzniklé ulice v lokalitě sady Březenecká. Bude to ulice U Přivaděče, Generála Kutlvašra a Sady Březenecká.

„Předmětné území je na východě vznikající obytné lokality sady Březenecká Chomutov. Páteřní ulice procházející celým územím ponese název Sady Březecká. Dále spodní ulice v lokalitě, která kopíruje tok přivaděče, bude pojmenována U Přivaděče. S ohledem na probíhající a plánovanou výstavbu, kdy v tomto území budou vznikat další nové ulice, jde o jedinečnou příležitost pojmenovat ulice po osobnostech spojených s městem Chomutovem. Třetí nově vzniklá ulice tak dostane název Generála Kutlvašra,“ vysvětluje Bohuslav Peroutka, vedoucí odboru dopravních a správních činností.

„Legionář, voják, sokol a vlastenec Karel Kutlvašr část svého života prožil v předválečném Chomutově. Od roku 1923 velel v Chomutově druhé pěší brigádě. Po celý život strávený v našem městě byl velmi aktivní. Byl předsedou Krušnohorské župy Masarykovy letecké ligy, místostarostou chomutovského Sokola a předsedou přípravného výboru pro postavení pomníku T. G. Masaryka v Chomutově. V roce 1931 byl převelen k Pěchotnímu učilišti v Milovicích. V roce 1998 mu bylo uděleno čestné občanství města Chomutova,“ dodává k novému názvu ulice Jan Piramovský, předseda Muzea československého opevnění z let 1936 – 1938 „Na Kočičáku“.