Přejít k hlavnímu obsahu

V Chomutově proběhl Bábovkový den

Dne 19. května se v Chomutově v areálu Domovinka uskutečnil Den bezpečnosti, v rámci této akce město vyjádřilo podporu náhradního rodičovství a připojilo se k Bábovkovému dni.

Pracovnice Orgánu sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Chomutova připravily pro návštěvníky různé aktivity, zároveň poskytovaly odborné poradenství nejen v oblasti náhradní rodinné péče. Jelikož byla akce zaměřená i na bezpečnost, pracovnice OSPOD pro děti připravily kvíz s názornou ukázkou na téma vhodného chování, jak by děti reagovaly v některých situacích, kde by například vyhledaly pomoc.

„Dospělí návštěvníci byli požádáni o vyplnění krátkého dotazníku na průzkum povědomí o náhradní rodinné péči. Smyslem dotazníkové akce bylo zjistit, jak veřejnost vnímá zejména pěstounství, zda má dostatek relevantních informací a jaký je celkový postoj k této formě náhradního rodičovství,“ řekla Šárka Řeháčková, pracovnice OSPOD.

V rámci akce Bábovkový den se vyzývá k vytvoření bábovky. Jelikož toto byla venkovní akce a nebyly zde vhodné podmínky pro pečení bábovky, vytvořily děti alespoň papírové bábovky. Pod širým nebem byla uvedena také výstava „Jsem pěstoun“. Na fotografiích byly i náhradní rodiny, které OSPOD MMCH doprovází. Návštěvníky upoutaly především krásné vzkazy pěstounů na fotografiích.