Přejít k hlavnímu obsahu

V Chomutově opět proběhl oblíbený Mezinárodní den památek a sídel

V Chomutově se v sobotu 13. dubna uskutečnil Mezinárodní den památek a sídel. Památky v historickém centru města a jeho okolí se zpřístupnily zcela zdarma všem svým návštěvníkům. Součástí byla také budova starobylé radnice, části jezuitského areálu nebo například Městská či Hvězdářská věž.

Mezinárodní den památek a sídel sklidil v Chomutově velký úspěch. Přes 680 návštěvníků si přišlo prohlédnout prostory kostela svaté Kateřiny na náměstí 1. máje. Nejvíce lidí také zavítalo do kostela svatého Ignáce nebo navštívilo Oblastní muzeum Chomutov.

Mimo historických dominant města byly veřejnosti přístupné také prostory, kam se přes rok turisté jen tak nedostanou. Jednalo se například o klenotnici v budově starobylé radnice, kde má svou kancelář první náměstek primátora Mgr. Milan Märc, který zde představil zájemcům Tobiášovu legendu a historii této krásné památky. K těmto místům patří také oratoř slečen či rytířský sál. „Mezinárodní den památek a sídel mám osobně velice rád. Tolik návštěvníků, kteří se letos přišli podívat ať už do prostor starobylé radnice nebo do našich krásných chomutovských kostelů a dalších památek jsem ještě nezažil. Mám velkou radost z toho, že lidé naše historie stále zajímá," okomentoval Milan Märc.