Přejít k hlavnímu obsahu

Odbor životního prostředí chomutovského magistrátu přispívá k environmentální výchově

K environmentální výchově na chomutovských základních i středních školách začali přispívat také pracovníci odboru životního prostředí. Pomocí zajímavých přednášek se snaží objektivně informovat o stavu a vývoji životního prostředí.

Již v minulém školním roce pracovníci odboru životního prostředí provedli testovací přednášku na základní škole Hornická, nyní od začátku tohoto kalendářního roku už mají na kontě dvě přednášky na střední škole ESOZ, konkrétně ve třídě pro budoucí hasiče.

„Studentům byl například představen nejednoznačně přijímaný Green deal, neboli Zelená dohoda pro Evropu, která pro Evropskou unii plánuje dosažení klimatické neutrality do roku 2050. Také jsme měli přednášku o hospodaření se srážkovou vodou. Obě tyto přednášky byly koncipované jako soutěže družstev, to vítězné na závěr obdrželo drobné ceny,“ komentuje Dagmar Mutinská, vedoucí odboru životního prostředí. 

Odbor životního prostředí chomutovského magistrátu má v plánu v přednáškách pokračovat, a to především na základních školách.