Přejít k hlavnímu obsahu

Město Chomutov reaguje na kauzu se zakázkami

V pondělí 12. srpna se konalo mimořádné zasedání rady statutárního města Chomutova. Ta se usnesla na svolání mimořádného zastupitelstva, které bude řešit odvolání Marka Hrabáče z postu primátora města a jmenování primátora nového. Dalším bodem jeho programu bude odvolání Tomáše Doudy z postu velitele Městské police Chomutov. Zastupitelstvo se mimořádně sejde 3. září.

Již 26. srpna se sejde rada města, která bude rozhodovat o odvolání Věry Fryčové z pozice ředitelky Zooparku Chomutov, příspěvkové organizace.

To vše jako reakci na vyšetřování kvůli veřejným zakázkám, které momentálně probíhá.

Samotné vyšetřování se však chomutovského magistrátu netýká.

„Považuji za důležité zdůraznit, že mezi vyšetřovanými nebo dokonce obviněnými nejsou žádní úředníci magistrátu, kteří mají veřejné zakázky na starosti. Bohužel jejich dobré jméno tato kauza velice poškozuje, což je nám líto, protože svoji práci odvádějí perfektně a pro dobro města,“ uvádí Milan Märc s tím, že vyšetřování se netýká ani žádné městské zakázky. „Město v tuto chvíli poskytuje plnou součinnost orgánům činným v trestním řízení,“ dodává.

„Mám za to, že tyto věci, které se staly, byly osobním selháním jednotlivců. A to my jako rada nedokážeme předjímat, ovlivnit nebo to dopředu odhalit,“ vysvětluje na závěr Märc.