Přejít k hlavnímu obsahu

Město Chomutov poskytlo pomoc povodněmi zasažené Opavě

Město Opava požádalo Chomutov o pomoc v souvislosti s nedostatkem technických prostředků na zajištění úklidu po povodních. Vedení města neváhalo a dne 19. září statutární město Chomutov poskytlo elektrické i plynové vysoušeče, větší počet přenosných elektrických topidel, čerpadla a také jednu elektrocentrálu k pomoci na území Opavy.

Primátor města Opavy Ing. Tomáš Navrátil se obrátil na město Chomutov a další města s žádostí o podporu a pomoc při zvládání povodňové situace. „ Situace je aktuálně horší než při velký povodních v roce 1997,“ zmínil primátor Navrátil.

Chomutov dne 19. září poskytl elektrické i plynové vysoušeče, a to včetně plynových lahví, větší počet přenosných elektrických topidel, čerpadla a také jednu elektrocentrálu. Zároveň město dodalo několik tisíc roušek a respirátorů, jednorázové rukavice a desítky litrů dezinfekčních prostředků. „Při této žádosti jsme neváhali a spolu s mými náměstky Mgr. Milanem Märcem a Ing. Pavlem Tůmou a také s tajemníkem Magistrátu města Chomutova Ing. Robertem Plechatým jsme se sešli a vytvořili seznam věcí, které poskytneme k pomoci Opavě,“ řekl JUDr. Milan Petrilák, chomutovský primátor.

Pokud občané Chomutova chtějí poskytnout jakoukoli finanční či materiální pomoc, nechť se s důvěrou obrátí na humanitární organizace, které zajišťují sběr a koordinují rozdělení těchto prostředků. Jedná se zejména o organizace ADRA, Český červený kříž, Charita, Člověk v tísni a další. Město Chomutov samo o sobě nezajišťuje jakékoli veřejné sbírky.