Přejít k hlavnímu obsahu

Lávka pro pěší v Děvínské ulici má narušenou statiku a musí být uzavřena

Lávka pro pěší, která přes přivaděč spojuje v Chomutově ulice Děvínská a Lipanská, musí být s okamžitou platností uzavřena. Znalecký posudek odhalil její závažné statické narušení, které ohrožuje bezpečnost chodců. Práce na její opravě započnou hned ve středu 8. února.

 „Od středy 8. února na lávce započnou práce na odstranění havarijního stavu. Vymění se starý beton za nové betonové dílce a ošetří se ocelové nosníky,“ uvádí Jitka Řeháková, vedoucí odboru majetku města.
Cedule upozorňující na uzavření lávky a zákaz vstupu budou osazeny pod schody směřujícími k lávce v ulici Děvínská a dále nad schody a na začátek chodníku v ulici Lipanská (aby se lidé nemuseli vracet, když k té lávce dojdou). Obyvatelé dané lokality budou o uzavírce taktéž informováni Mobilním rozhlasem, komunikační aplikací Magistrátu města Chomutova. A jelikož uzavření lávky může znamenat komplikaci mimo jiné pro školáky ze Zátiší, kteří dochází na ZŠ Heyrovského, budou školáci a jejich rodiče o uzavírce informováni vedením školy.
Obchůzné trasy jsou možné dvě. „Z jedné strany je možno využít trasu přes Blatenskou ulici, z druhé strany je možno jít po přivaděči kolem ulice Svahová a dále přes most k zahrádkám do ulice Winterova,“ vysvětluje Řeháková s tím, že však toto je neupravená kamenitá cesta bez osvětlení a například pro kočárky špatně schůdná. 
Práce se odhadují na přibližně měsíc, ale budou závislé na klimatických podmínkách, město proto prosí obyvatele dané lokality o shovívavost.