Přejít k hlavnímu obsahu

Kultura a sport Chomutov má nového jednatele

Městská organizace KULTURA A SPORT CHOMUTOV, s. r. o. má od 1. ledna 2022 nového jednatele. Stal jsem jím Radek Holuša, který tak po 11 letech vystřídal Věru Fryčovou. Ta se nadále bude věnovat práci v chomutovském zooparku, který od konce roku 2017 vede jako pověřená ředitelka.

Nový jednatel společnosti KULTURA A SPORT CHOMUTOV, s. r. o. vzešel z výběrového řízení, které se konalo v létě minulého roku. Hodnotící komise složená ze zástupců všech politických klubů chomutovského zastupitelstva vybírala z 8 přihlášených uchazečů. Rada města pak jako nástupce Věry Fryčové vybrala 41letého Radka Holušu. Chomutovský rodák vystudoval UJEP v Ústí nad Labem, obor Tělesná výchova a sport a již 4. sezónu je hlavním trenérem mužů BK Levharti Chomutov. Zároveň je pedagogem, kdy 10 let působil jako učitel na střední škole v Údlicích a následně na Střední škole technické, gastronomické a automobilní v Cihlářské ulici v Chomutově. V uplynulých letech také podnikal v oblasti organizování velkých společenských a konferenčních akcí.

„Pan Holuša se jako chomutovský rodák dobře orientuje v místním prostředí. Může nabídnout bohaté manažerské zkušenosti s řízením lidí a také zajímavé zkušenosti z organizování mezinárodních společenských akcí,“ vysvětluje David Dinda, náměstek primátora a člen výběrové komise, proč vybrali právě tohoto kandidáta. Holuša totiž mimo sportovních a pedagogických pracovních zkušeností má za sebou i zkušenosti se zajišťování služeb pro prezidentskou kancelář. V minulosti se podílel například na slavnostních večeřích českých prezidentů se světovými státníky.

„Ve své nové funkci se budu snažit o zdravý image společnosti. Chci, aby námi spravované sportovní a kulturní objekty byly perfektně udržované. Návštěvníci se v nich cítili pohodlně a odcházeli vždy s dobrým pocitem. Rád bych úzce spolupracoval s chomutovskými sportovními kluby i kulturními spolky, abychom jim jako společnost vytvořili maximální prostor a zázemí k jejich činnosti,“ nastiňuje Radek Holuša své vize ve vedení společnosti a dodává: „Přeji si, aby po překonání této nelehké covidové doby se lidé v Chomutově navrátili ke sportu a kultuře, fanoušci a diváci opět zaplnili haly a sály a opět si v plné míře mohli užívat bohatou nabídku kultury a sportu v našem městě.“

Radek Holuša je ženatý a má 2 děti.

---

Věra Fryčová (tehdy Flašková) stála v čele Správy kulturních zařízení Chomutov od 1. září 2003, v roce 2010 se stala jednatelkou nově vzniklé organizace KULTURA A SPORT CHOMUTOV, s. r. o., která vznikla sloučením s městskou organizací Správa sportovních zařízení, a to kvůli nově budovanému areálu na Zadních Vinohradech. Na konci roku 2017 nahradila Ivetu Rabasovou ve vedení městské příspěvkové organizace Zoopark Chomutov, pod kterou od roku 2016 spadá i provoz Kamencového jezera.