Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutovský magistrát se řadí k jedněm z nejpřívětivějších úřadů Ústeckého kraje

V rámci soutěže Ministerstva vnitra o nejpřívětivější úřad v Česku se Chomutov umístil na třetím místě v Ústeckém kraji. Hlavním celorepublikovým vítězem soutěže se stal Pelhřimov. Na druhém místě skončil Kolín a třetí bylo Brno. V rámci Ústeckého kraje vyhrál Magistrát města Most.

Soutěž Přívětivý úřad 2023 Ministerstvo vnitra pořádá již od roku 2016. Cílem je mapovat a hodnotit stav přívětivosti úřadů vůči občanům. Sledují se taková kritéria jako je například počet úředních hodin, elektronizace agend, zavádění online nástrojů a mobilních aplikací, možnost platit správní poplatky platební kartou nebo komunikace s občany a další. 

Cenu za statutární město Chomutov jel do Prahy do Uměleckoprůmyslového muzea, kde se slavnostní akt pořádal, převzít tajemník chomutovského magistrátu Robert Plechatý. „Jsem rád, že úředníci města Chomutova byli oceněni touto cenou a město Chomutov si tak díky nim odneslo krásné třetí místo v rámci úřadů v celém Ústeckém kraji,“ komentuje Plechatý. 

Chomutovský magistrát nabízí svým klientům velké množství online služeb jako je Portál občana, online objednávání termínů na úřad nebo možnost komunikovat s úřadem přes WhatsApp.