Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutované mohou získat kompostér zdarma, stačí se zaregistrovat

Chcete se pustit do kompostování na zahradě a přispět svým podílem životnímu prostředí? Město Chomutov s dalšími obcemi a DSO Chomutovsko nyní spolupracují na realizaci projektu s názvem „Chomutovsko – efektivní systém odděleného sběru odpadů“. Chomutov si proto prostřednictvím odboru životního prostředí zjišťuje zájem o další vlnu poskytování zahradních kompostérů o velikosti 1 050 litrů zdarma.

Zájemce musí garantovat, že poskytnutý kompostér bude svou funkci plnit na území Chomutova, a k pozemku, na kterém ho umístí, musí doložit vlastnický nebo nájemní vztah. Kompostér může sloužit na pozemku u rodinného domu, stejně jako na zahradě v zahrádkářské kolonii. Vstupem do procesu je podání žádosti. Zájemci formulář najdou na webu města ZDE. Formulář je interaktivní, lze ho tedy vyplnit a zaevidovat přímo z počítače, což bude žadateli potvrzeno zpětným e-mailem. Lze jej ovšem také vytisknout a vyplnit ručně, v tom případě jej žadatel pošle po oskenování elektronicky na adresu podatelna@chomutov.cz nebo podá osobně na odbor životního prostředí nebo na podatelnu magistrátu.

Kompostér bude každému zájemci bezplatně zapůjčen na dobu trvání projektu a po jejím uplynutí bude automaticky zdarma převeden do jeho vlastnictví.

Přestože vyplněním a zasláním formuláře automaticky nárok na kompostér nevzniká, organizátoři předpokládají, že dotační titul bude úspěšně přiznán a uspokojí se každý žadatel, o čemž bude následně informován.