Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutov v letní sezóně 2024 opět nabízí procházky městem a jeho bohatou historií

Město Chomutov opět připravilo prázdninové komentované prohlídky historickým centrem města. Prohlídky budou trvat 90 minut a budou vždy vedeny historikem z chomutovského Oblastního muzea.

Procházku městem a jeho historií je nutno rezervovat v Městském informačním centru vždy do pátečního dne. Cena procházky činí pro dospělého 150 Kč, děti od 6 let, senioři a studenti zaplatí 80 Kč.

„Na výběr letos budou opět dva okruhy historickým centrem města. V první okruhu navštívíte Hvězdářskou věž Oblastního muzea, kostel svatého Ignáce, atrium Chomutovské knihovny a také samozřejmě náměstí 1. máje a jeho nejdůležitější historické objekty. Druhý okruh vás provede Oblastním muzeem v budově starobylé radnice, kostelem svaté Kateřiny, také tajuplným radničním sklepením a vystoupáte na dominantu města, tedy Městskou věž,“ vysvětluje Silvie Škubová, vedoucí odboru vnějších vztahů.

Pro více informací a v případě zájmu se obraťte na Městské informační centrum na adrese U Městských mlýnů 5885, 430 01 Chomutov či telefonicky na číslo +420 474 341 438.