Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutov slavil 105. výročí vzniku samostatného československého státu

U příležitosti 105. výročí vzniku samostatného československého státu a 102. výročí založení Československé obce legionářské se v Chomutově 28. října uskutečnil vzpomínkový pietní akt u pomníku T. G. Masaryka ve Školní ulici.

Sobotního setkání v rámci oslav výročí vzniku samostatného Československa se v Chomutově účastnil Český svaz bojovníků za svobodu, Československá obec legionářská Jednota Chomutova, Česká obec Sokolská Tělocvičná jednota Sokol Chomutov, Český svaz Pomocných technických praporů, Konfederace politických vězňů České republiky, Svaz osvobozených politických vězňů, Klub vojenských důchodců, 41. mechanizovaný prapor Žatec a také Muzeum československého opevnění z let 1936 až 1938 Na Kočičáku. Věnce k této příležitosti kladli také zástupci chomutovských škol z řad studentů.

Svůj věnec k pomníku položili i zástupci vedení města Chomutova pan primátor Marek Hrabáč a jeho první náměstek Milan Märc. „Chtěl bych velmi poděkovat všem přítomný za to, že jste si s námi přišli připomenout tuto velmi důležitou událost v českých a slovenských dějinách a zároveň jste s námi přišli společně oslavit den již 105. výročí od vzniku Československa,“ poděkoval Märc. Náměstím T. G. Masaryka se v tento den rozezněla také česká státní hymna.