Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutov si připomněl 174. výročí narození T. G. Masaryka

Ve čtvrtek 7. března se v Chomutově uskutečnilo vzpomínkové setkání u sochy T. G. Masaryka v parku ve Školní ulici u příležitosti výročí narození prvního československého prezidenta. Přítomní byli zástupci vedení města, Československé obce legionářské Jednoty Chomutov, Českého svazu bojovníku za svobodu Chomutov, České obce sokolské – Tělocvičné jednoty Chomutov, Klubu vojenský seniorů, Muzea československého opevnění z let 1936 – 1938 Na Kočičáku a také 41. mechanizovaného praporu Žatec.

Ve čtvrtek 7. března se v Chomutově sešli zástupci různorodých organizací, studenti Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy Chomutov a také chomutovští občané v rámci vzpomínkového setkání u příležitosti výročí narození jedné z nejvýznamnějších osobností české historie.

„Tomáš Garrigue Masaryk se narodil 7. března 1850 v Hodoníně a během svého života se stal symbolem demokracie, spravedlnosti a lidských práv. Dnes si připomínáme jeho životní dílo a jeho významný přínos k naší národní identitě,“ zaznělo z projevu Zuzany Vavřínové, tiskové mluvčí města.

Přítomní položili k bustě Masaryka své květiny a věnce. Zahrála zde také jeho oblíbená lidová píseň Ach synku, synku a česká státní hymna.