Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutov na léto připravil komentované prohlídky města

Chomutov pro letošní léto nachystal pro turisty, ale i pro své občany, novinku v podobě pravidelných prázdninových procházek městem a jeho historií.

V měsících červenci a srpnu každou sobotu a neděli od 14.00 hodin se v centru města Chomutova budou pořádat komentované prohlídky. Odbornými průvodci s poutavým výkladem budou městský architekt Ing. Arch. Jaroslav Pachner, nebo historici Oblastního muzea v Chomutově.

„Snažíme se neustále vymýšlet zajímavé novinky pro obohacení kulturního vyžití v Chomutově a jsem nesmírně rád, že v letošním roce můžeme nadšencům do historie, ať už z řad Chomutovanů, nebo turistů, nabídnout zbrusu nové prázdninové prohlídky po tom nejzajímavějším, co historické centrum města nabízí,“ říká David Dinda, náměstek primátora pro kulturu.

Snažíme se neustále vymýšlet zajímavé novinky pro obohacení kulturního vyžití v Chomutově a v letošním roce můžeme nadšencům do historie, ať už z řad Chomutovanů, nebo turistů, nabídnout zbrusu nové prázdninové prohlídky po tom nejzajímavějším, co historické centrum města nabízí

 

„Prohlídka návštěvníky zavede například na Hvězdářskou věž, odkud budete mít celý Chomutov jako na dlani, nebo do nejstarší stavby města,“ láká k netradiční procházce městem Dinda.

Prohlídka trvá cca 90 minut a zájemci o ni si ji musí zarezervovat v Městském informačním centru vždy do pátku do 16 hodin, a to buď osobně na adrese infocentra U Městských mlýnů 5885, nebo telefonicky na bezplatném telefonním čísle 800 100 473. Cena prohlídky činí 100 korun pro dospělé a 50 korun pro seniory a děti do 15 let.