Přejít k hlavnímu obsahu

Rekonstrukce ulice Dr. Janského je úspěšně hotová

Ulice Dr. Janského, která se nachází u chomutovské nemocnice má nový povrch a je opět plně průjezdná. Mimo nové asfaltové povrchy byly vybudovány nové úseky chodníků a veřejné osvětlení.

Rekonstrukce komunikace v ulici Dr. Janského započala 15. června letošního roku a trvala do 3. srpna. „Zhotovitel dodržel nastavený časový plán a my nemusíme zejména pacientům přijíždějícím na polikliniku komplikovat cestu víc, než bylo nutné,“ komentoval David Dinda, náměstek primátora pro rozvoj a investice města.

Součástí rekonstrukce bylo především odfrézování stávajícího asfaltového povrchu a nahrazení novým. Současně s opravou komunikace probíhaly práce na novém chodníku mezi autobusovou zastávku v ul. Edisonova a přístupem k fotbalovému areálu. Podél nově zrekonstruovaného úseku komunikace došlo také k výměně veřejného osvětlení. „V současné době ještě probíhají drobné práce na usazení reliéfní zámkové dlažby pro nevidomé a celá akce bude ukončena aplikací červeného nástřiku v prostoru přechodu na fotbalové hřiště a vodorovným dopravním značením v plastu. Veškeré tyto práce budou prováděny s minimálním omezením uživatelů komunikace,“ vysvětluje Karel Melzer, asistent správce stavby.

Rekonstrukce ulice dr. Janského je jedním z prvních počinů vylepšení okolí chomutovské nemocnice. V příštích letech by se měly zrealizovat plány na rekonstrukci Edisonovy ulice a revitalizaci parčíku v Kochově ulici.