Přejít k hlavnímu obsahu

Okresní hospodářská komora Chomutov slaví 30 let od svého vzniku

V letošním roce slaví Okresní hospodářská komora Chomutov 30 let od svého založení. Hospodářská komora České republiky je největším zástupcem podnikatelů v zemi.

Okresní hospodářská komora Chomutov aktuálně zastupuje přes 120 podnikatelských subjektů převážně z okresu Chomutov s více než 12 000 zaměstnanci. Poskytuje svým členům, ale i nečlenům služby a poradenství související s jejich podnikáním. Spolupracuje se školami a učilišti, které propojuje s místními firmami.

Je pořadatelem nebo spolupořadatelem veletrhů, např. „Výstava vzdělávání“, kde se pravidelně představují střední školy a učiliště chomutovského okresu. Nebo veletrh „Technodays“ veletrh pracovních příležitostí, které nabízejí firmy z našeho regionu. Oba veletrhy navštívilo za dobu jejich existence přes 60 000 návštěvníků.
OHK Chomutov realizoval dvanáct velkých projektů z toho tři s přeshraničním přesahem. Projekty byly zaměřeny na vzdělávání, rozvoj zaměstnanců firem, energetické úspory, doprava nebo cestovní ruch.

V rámci oslav 30. výročí pořádá i 8. ročník veletrhu „Krušnohorský Byznys Day“ setkání podnikatelů a partnerů v roce oslav 30. výročí OHK Chomutov. Smyslem akce je stejně jako u „Snídaní s komorou“ B2B setkání podnikatelů, měst a obcí. Výměna zkušeností za účasti zahraničních partnerů. Vše pod heslem „Nová setkávání – nové technologie-nová partnerství.“

Snahou OHK Chomutov zůstává i v příštích letech podpora podnikání v Chomutovském okrese ale i mimo něj. Nadále bude poskytovat služby pro začínající podnikatele. Podporovat stávající podnikatele. Organizovat podnikatelské mise do zahraničí, nebo pomáhat firmám posilovat pozice na trhu práce.