Přejít k hlavnímu obsahu

Městské lesy Chomutov budou provádět údržbu lesního porostu v Bezručově údolí

Příspěvková organizace Městské lesy Chomutov bude v týdnu od 21. listopadu likvidovat kůrovcem napadené stromy v Bezručově údolí. Chodci a cyklisté tak budou muset dbát zvýšené opatrnosti, jelikož se po cyklostezce bude pohybovat těžká technika.

„Bohužel ani Bezručovu údolí se nevyhnula kůrovcová kalamita, která sužuje české lesy. Napadené dřevo je potřeba vytěžit, což bude probíhat v týdnu od 21. listopadu,“ říká Petr Markes, ředitel Městských lesů Chomutov. „Proto bychom chtěli návštěvníky Bezručova údolí poprosit o zvýšenou opatrnost, kdy v úseku od druhého mostku na cyklostezce až k vojenskému bunkru bude výskyt těžké těžební techniky a kvůli tomu omezení průchodu či průjezdu cyklostezkou,“ obrací se Markes na návštěvníky Bezručova údolí. Samozřejmě, že o všem budou návštěvníky informovat i výstražné tabule na začátku Bezručova údolí.

Kůrovcovou kalamitu způsobuje brouk lýkožrout smrkový. Ten – jak jeho druhové jméno napovídá – napadá jen smrkové, tj. nepůvodní, lesní porosty. Díky vytěžení napadených stromů bude moci v Bezručově údolí proběhnout náhradní výsadba původních listnatých odrůd stromů, kterou Městské lesy Chomutov následně uskuteční.