Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutov vydal pamětní minci k významnému výročí města

U příležitosti výročí 770 let od první písemné zmínky se město Chomutov rozhodlo vydat pamětní minci. Tu si budou moci Chomutované, turisté i sběratelé zakoupit v Městském informačním centru.

„Významné výročí, jakým je 770 let od první písemné zmínky, si rozhodně zaslouží vydání pamětní mince,“ říká David Dinda, náměstek primátora s tím, že emise mince byla směřována na termín Chomutovských slavností, jejichž nosným tématem v letošním roce je právě ono výročí. Chomutovské slavnosti se konají o víkendu 21. a 22. května v městském parku.
„Minci v ozdobné krabičce obdrží z rukou vedení města účastníci vědomostního kvízu „Znám své město a jeho historii“, který bude jedním z bodů programu Chomutovských slavností,“ uvádí Zuzana Kroutilová, vedoucí odboru vnějších vztahů.
Ostatní zájemci o tuto minci si ji mohou zakoupit v Městském informačním centru. Cena upomínkové mince v pouzdru činí 80 korun. 
Jedná se o litou minci ze starozinku o průměru 40 mm v kulaté transparentní numismatické kapsli, na jejíž lícové straně je logo vytvořené přímo pro toto výročí a na reversu historický znak města.