Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutov poradí lidem ve finanční krizi

Město Chomutov, úřad práce i místní neziskové organizace jsou připravené pomoci lidem ve finanční krizi. Odbor sociálních věcí poskytuje osobní i telefonní poradenství a občané mohou využít i poradny Sociálních služeb Chomutov či organizaci Člověk v tísni.

Město Chomutov ve spolupráci se svou organizací Sociální služby Chomutov a Člověkem v tísni pomáhají lidem, kteří se ocitli ve finanční krizi. 
Na odbor sociálních věcí chomutovského magistrátu mohou lidé přijít kdykoli během pracovní doby, tedy v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8 do 15 hodin, bez objednání. „Pomůžeme připravit dokumenty, které člověk potřebuje při žádosti o sociální dávky na úřadu práce, poradíme, na co může mít nárok, případně kam se dál obrátit pro další pomoc. Poradenství poskytujeme také na telefonním čísle 601 083 699,” informuje Kamila Faiglová, vedoucí odboru.
Občané mohou využít i poradny Sociálních služeb Chomutov, která sídlí na Kamenné a provozní dobu má v pondělí, úterý, čtvrtek a v pátek od 8 do 17 hodin. Pracovníci jsou k dispozici i na telefonních číslech 725 958 894 a 728 897 523. Poradenství poskytuje také organizace Člověk v tísni, která sídlí v ulicích Školní 1294 a Písečná 5306. Bez předchozího objednání je možné přijít na pobočku v Písečné ulici každé úterý od 10 do 15 hodin. Jinak je setkání nutné domluvit telefonicky na čísle 777 367 764.
Všechny poradny i odbor sociálních věcí poskytují své služby zdarma. Tyto organizace pomohou lidem zmapovat jejich aktuální situaci a poradí, jaké dokumenty mají mít s sebou při žádosti o sociální dávky, případně je pomohou pomoci připravit. „Důležité je, aby se lidé nebáli si o pomoc říci a své finanční problémy řešili včas. Pracovníci odboru sociálních věcí jsou připraveni pomoci a stejně tak i pracovníci různých poraden,” komentuje Milan Märc, náměstek primátora.