Přejít k hlavnímu obsahu

Chomutov bude v letošním roce realizovat vítězné projekty z participativního rozpočtu

Participativní rozpočet je příležitost pro občany, kteří chtějí svými návrhy zlepšit veřejný prostor v Chomutově. Pro 5. ročník participativního rozpočtu 2023/2024 byla opět vyčleněna částka pět miliónů korun. Devět vítězných projektů v letošním roce město zrealizuje.

„Z hlasování v roce 2023 vzešlo celkem 9 vítězných návrhů 5. ročníku participativního rozpočtu Společně tvoříme Chomutov. Nyní je vše naplánované k jejich realizaci v tomto roce,“ komentuje Tereza Rödlingová, koordinátorka projektu.

„Občané se mohou těšit na oživení prostoru kolem fontány v Městském parku nebo na propojení turistických stezek z Březenecké k chomutovskému zooparku. Zvítězil také projekt Lavičky pro Chomutov, kdy se do ulice Edisonova k přechodu pro chodce u Polikliniky a také k cyklostezce ve Škroupově ulici a do ulice Blatenská nainstalují nové lavičky. Dále v letošním roce dojde k vylepšení autobusového nádraží v Chomutově a do areálu Domovinka budou umístěny venkovní stoly pro stolní tenis. V plánu je také navrácení dvou soch na budovu Městského divadla a vznik relaxační zóny v okolí Základní školy Kadaňská. Vítězný návrh pro zpevnění vychozené cesty u Základní školy Heyrovského byl již jako jediný realizován na konci roku 2023. V Chomutově za atletickým stadionem u in-line dráhy také vznikne nový Mobilní skatepark, který bude možno v případě potřeby přesunout na jiné místo. 

Příjem nových návrhů do participativního rozpočtu Společně tvoříme Chomutov bude opět zahájen v roce 2025.